100 de avocati pentru Romania

joi, 12 noiembrie 2009

FA-O !

E corect, chiar necesar sa ai o opinie.  Nu e obligatoriu,  e un drept, ca si votul.  Opinia e subiectiva. Intotdeauna! Nu inteleg de ce unii incearca sa imite obiectivismul deontologic si  chiar sa forteze consumatorul de presa in a crede faptul ca ei sunt parintii eticii si moralitatii in jurnalism. Ar fi haios daca nu ar fi tragic.

Este campanie electorala. Toate emisiunile televizate cu si despre personaje si fapte politice sunt electorale. Fiecare post de televiziune este obligat sa trimita la cna lista cu emisiunile electorale. Si atunci, daca e emisiune electorala, nu e normal sa includa si publicitate electorala, intr-un fel sau altul ? E adevarat, moderatorii sunt obligati sa mentina un echilibru, prin prezenta membrilor din mai multe partide ale caror candidati sunt inscrisi in lupta electorala, dar aceiasi moderatori, impreuna cu producatorii au dreptul sa invite orice alta persoana din zona cultural-sociala, indiferent de parere.
Ai o parere ? Spune-o! E dreptul tau ! Insa fa-o  calm, cu argumente si fara a agresa sau leza integritatea sau imaginea interlocutorului sau unei terte persoane. Fa-o intr-un dialog, nu intr-un discurs fascisto-narcisist. Fa-o gandindu-te ca ea va fi ascultata si repectata! Fa-o pentru tine! Fa-o ,intr-un final, la vot !

2 comentarii: