100 de avocati pentru Romania

miercuri, 2 februarie 2011

77 de poliţişti şi vameşi de la Vama Siret au fost arestaţi pentru trafic de ţigări şi de luare de mită

77 de poliţişti şi vameşi de la Vama Siret au fost arestaţi pentru trafic de ţigări şi de luare de mită, după ce au fost filaţi timp de şase luni. S-au făcut descinderi şi la sediul Poliţiei de Frontieră Siret.

Mai multe pe spunesitu.ro




Activitatea în vamă a fost blocată. "Trebuie să vedem dacă au curaj să meargă până la adevăraţii beneficiari, care sunt persoane importante. Problema aceasta este mai veche la Vama Siret. Trebuie văzută finalitatea, nu doar ce se întâmplă acum", a declarat la Realitatea TV, Vasile Lincu, lider Sindicatul ProLex. Acesta a arătat că anul trecut, şeful Vămii Siret, după ce a avut o captură de 24.000 de pachete de ţigări, a fost schimbat din funcţie chiar în aceeaşi zi.



După trei zile, a fost mutat la 60-70 km de locul de muncă. Şfosul şef al vamii a câştigat procesul, iar în acest moment sunt doi şefi de vamă, pe acelaşi post". Vasile Lincu crede că adevăraţii beneficiari ai traficului de ţigări sunt persoane importante. Este o operaţiune fără precedent, dar cei 77 de poliţişti şi vameşi sunt doar o parte dintr-un mecanism mult mai mare.



Dacă finalitatea nu este descoperirea şi arestarea adevăraţilor beneficiari, înseamnă că avem de a face doar cu o demonstraţie de forţă inutilă. Cine sunt adevăraţii beneficitari ai traficului de ţigări?

Mai multe pe spunesitu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu