100 de avocati pentru Romania

marți, 1 februarie 2011

A murit Ellen Stewart

Ellen Stewart, cea care i-a spus lui Andrei Şerban, pentru prima oară, “do your own thing” a încetat din viaţă, la 91 de ani



Există momente când ai în faţa ochilor un subiect despre care trebuie să scrii, dar nu îţi este deloc clar din ce punct de vedere ar trebui să îl abordezi: pe el, în sine, sau din unghiul importanţei pe care o are/a avut-o/o va avea pentru lume, în general. Un astfel de caz este Ellen Stewart şi al său La MaMa Experimental Theatre Club. Pe 13 ianuarie Ellen Stewart a încetat din viaţă; însă îndemul său „Do your own thing”, îndemn pe care îl adresa oricărei persoane cu care avea ocazia să lucreze, trăieşte, încă, La MaMa.

Mai multe pe www.spunesitu.ro








Cu onestitate, de Ellen Stewart nu auzisem, prea multe, până duminică, când, în cadrul seriei de conferinţe TNB, Andrei Şerban ne-a povestit, tuturor, despre ea. Ellen Stewart este cea care l-a adus pe Andrei Şerban în Statele Unite, în anul 1969, prin intermediul unei burse oferite de către Fundaţia Ford. De atunci, povestea lor este, deja, legendă.

Mai multe pe www.spunesitu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu